Može li se prevariti alkotest?
Da li možete smanjiti alkohol u krvi

Da li postoji način da prevari alkotest?

Sigurno ste se svi do sada pitali ovo pitanje: da li postoji bilo koji način da se prođe alkotest? Ono što je još sigurnije, jeste da se ovo najčešće pitamo kada dođe ovo vreme praznika. Do sada ste već i čuli za neke od metoda koje će ili smanjiti promile alkohola u krvi ili učiniti da prođete alko test. Samo neki od tih metoda jesu ubzrano disanje, zrna kafe, ljute bombone ili žvake, i druge.

Mi ćemo vam u ovom tekstu pokazati za koje smo sve metode mi čuli i koja od tih metoda i u kojoj količini može da vam pomogne u smanjenju alkohola u krvi koje se meri prilikom alkotesta.

alkotest prevariti
Smanjiti alkohol u krvi

Pa da počnemo:

1. Kisela voda. Ukoliko ste negde popili koju čašiču više, ili samo koju čašicu, kisela voda vam može pomoći. Da li mislite da je ovo istina? Kisela voda nikako nije od pomoći, tačnije ukoliko je popijete u momentu zaustavljanja od strane policije, dešava se to, da će alkotest pokazati oko 10% manje promila alkohola u krvi, što vam pretpostavljamo, neće biti od velike pomoći.

2. Kafa. Kao što smo već spominjali, sigurno ste čuli da ukoliko pojedete zrna kafe, ona neutrališu miris u ustima i time zavaraju alko test. Ovo je takođe samo mit, koji se prenosi među generacijama, a mi smo tu da ga razbijemo! Kafa, ni u kom obliku, ne može da „prevari“ policijski alkotest, ni zrna kafe, ni espreso, hladan ili vruć nes – NIŠTA.

3. Mentol bombone – Kada planirate da idete u goste, uvek sa sobom nosite mentol bombone ili žvake. To će vam pomoći pri prolasku alko testa. Ako ovo zaista pomislite, onda ste vi mentol!( šala ) Žvake i bombone, NE MOGU da vam pomognu da prođete alko test, one će samo neutralisati miris u ustima na par minuta i to je sve, alkotest će i dalje pokazivati isti broj promila.

4. Beli luk. Beli luk će samo da onesposobi policajca, ali ne i policijski alkotest. To je sve što ćemo vam reći i to vam je dovoljno.

5. Kikiriki puter. Da li ste čuli da kikiriki puter, zbog svoje guste teksture, može da neutrališe mirise i pomogne pri smanjenju vrednosti na alkotestu? Ako ste pomislili da ćete morati sa sobom da nosite teglicu kikiriki putera, možete da odahnete, to neće biti potrebno, jer kikiriki puter nema moć neutralizacije mirisa i smanjivanja vrednosti na alkotestu.

6. Naglo udisanje i izdisanje vazduha iz pluća. Ono što je potrebno jeste da stvorite sebi takav napor, kao kada trenirate, na primer. Pošto vozite, trebalo bi, čim uočite policajca, da počnete
naglo da udišete i izdišete vazduh kako biste iz sebe „izbacili“ alkohol. Nikako ne treba pred policajcem ubrzano disati kako mu ne biste ispali smešni ili čudni. Teorija za naglo udisanje i izdisanje vazduha se nije pokazala sjajno, samo 7% smanjenja vrednosti na alkotestu nakon primenjivanja ove teorije.

 7. Novčić. Za ovu teoriju smo čuli još pre par godina, a glasi: alkotest u dodiru sa metalom ne može da izračuna vrednost. I ovo je testirano više puta i ništa se nije desilo. Tačnije, alkotest je pokazivao 5% manje promila, što znači još manji uspeh nego sa kiselom vodom.

 8. Tečnost za ispiranje usta. Ne, nikako! Tečnost za ispiranje usta može samo da poveća vrednost na alkotestu, a to vam tek ne treba!

Alkotest Policijski
Alkotest Pollicijski

Zaključak

Na kraju želimo da zaključimo, da ako ste već pili i odlučili da vozite, ne planirajte da prevarite alkotest, jer to jednostavno nije moguće. Jedino što će vam pomoći da prođete alkotest jeste vreme. Mi vam nikako ne preporučujemo da nakon pića vozite, savetujemo taksi, ali ako ste uporni ili nedokazni, budite makar pametni, ne sedajte odmah u automobil već pojedite nešto, pijte bezalkoholna pića i sačekajte, jer kao što rekosmo, najbolji saveznik u „borbi“ protiv alkotesta je vreme. I ne samo protiv alkotesta, već ćete se na ovaj način i otrezniti i biti spremni za vožnju.

Leave a Reply