VILJUŠKA ( Ramena ) : Čemu služi? Problemi i Zamena

Čemu služe Viljuške na automobilu?

Povezuju okvir ili karoseriju automobila sa sklopom koji drži prednji točak. Ovaj sklop se naziva upravljački zglob. Većina automobila ima dve viljuške u prednjem vešanju. Često ih nazivaju niže viljuške. Neki automobili (npr. Honda Accord) i mnogi kamioni imaju četiri viljuške, dve gornje i dve donje.

Viljuške su povezane sa okvirom ili kućištem automobila preko fleksibilnih gumenih izolatora, nazvanih izolatorima viljuške. Ovo omogućava da se viljuška ljulja gore-dole dok prednji točkovi prelaze preko izbočina i rupa. Spoljni kraj viljuške ima kuglični spoj. U nekim automobilima je kuglični spoj pričvršćen vijcima ili je utisnut u viljušku i može se zameniti zasebno. Kod drugih, kuglični spoj dolazi sa viljuškom u celini. Viljuške imaju veoma važnu ulogu držeći oba prednja točka na putu. Ako je viljuška prekomerno istrošena, oštećena ili iskrivljena, vozilo NIJE SIGURNO za vožnju.

Problemi sa viljuškama( ramenima )

Postoji nekoliko razloga zbog kojih ćete možda trebati zameniti viljuške. Dotrajali kuglični spoj koji se ne može posebno zameniti jedan je od najčešćih razloga. Kuglični zglob je izuzetno važna komponenta. Ako se istroši, automobil nije bezbedan za vožnju: prednji točak se može odvojiti od donjeg vešanja, zbog čega će vozilo izgubiti kontrolu.

Dotrajali ili pocepani izolatori viljuške uzrokuju takođe zamenu viljuške. U nekim automobilima, izolatori viljuške mogu se zameniti odvojeno, ali to uključuje više radne snage i može koštati više. Iz ovog razloga, cela viljuška se obično menja ako su izolatori istrošeni. VIljuška je takođe najčešći deo koji se iskrivi pri sudaru kada je udarac usmeren na neki od prednjih točkova ili nakon udara o ivičnjak. Iskrivljena viljuška mora se zameniti.

Kako se vrši provera viljuške?

Viljuške, kao i mnoge druge komponente vešanja, ne mogu se pravilno pregledati ako nemate totalan pristup automoilu od dole. Jedini način pregleda viljušaka je kada se vozilo podigne na dizalicu. Postoje li simptomi loše viljuške, izolatora ili kugličnog zgloba? Možda čujete neki zvuk koji kucka ili lupka pri vožnji preko izbočina ili pri ubrzavanju i kočenju. U nekim se slučajevima automobil može osećati nestabilno i “vijugati” tokom kočenja ili tokom vožnje po teškim terenima. Međutim, često simptomi nisu uopšte uočljivi. To je jedan od razloga zašto je važno da vaš automobil pregledate u radionici najmanje jednom godišnje od strane stručnog mehaničara koji će vozilo podići na dizalicu.

Zamena viljuške

Nije potrebno zameniti obe, i levu i desnu, ako je jedna loša. Međutim, često, ako se jedna viljuška istroši, opravdano je očekivati da će uskoro trebati zamena druge viljuške. U ovom slučaju, ima smisla istovremeno zameniti obe viljuške. Nakon što se zamene jedna ili obe viljuške, morate odvesti auto na optiku da bi se točkovi ponovo poravnali.

Da li je potrebno promeniti stabilizatore svaki put kada se zameni donja viljuška? Stabilizator se obično povezuje sa donjom viljuškom preko poluga stabilizatora. Ponekad se vijak koja drži polugu stabilizatora može zapeći i ne može se ukloniti bez oštećivanja stabilizatora. U ovom slučaju, vaš mehaničar može preporučiti i zamenu poluga stabilizatora. U većini automobila poluge nisu skupe i ne zahtevaju dodatnu radnu snagu kada se menja viljuška.

Da li se izolatori viljuške mogu zameniti odvojeno? U nekim slučajevima, istrošeni izolatori viljuške mogu se zameniti odvojeno. Međutim, izolatore viljušaka potrebno je pritisnuti posebnim alatom ili presom, što zahteva određeno vreme i dodatne troškove.

Da li je viljušku lako zameniti kod kuće? Na skali težine od 1 do 10, zamena viljuške je 7 ili 8. U servisu je potrebno oko 1-1,5 sati da se zameni jedna viljuška.

Neoriginalni protiv originalnih delova

Neoriginalni delovi su jeftiniji, ali videli smo mnoge slučajeve u kojima se neoriginalne viljuške prerano istroše. Naš savet, viljuške su previše važne za bezbednu vožnju, posebno u teškim SUV-ovima i kamionima. Koristite originalne delove ili najmanje neoriginalne vrhunske delove na visokom nivou.

Leave a Reply