PUMPA ZA GORIVO: Šta je? Simptomi neispravne, kad je vreme za Zamenu?

Šta  je Pumpa za Gorivo?

Pumpa za gorivo je vitalni deo svakog vozila. Odgovorna je za dovod goriva iz rezervoara do motora. Zbog toga, neispravnost pumpe za gorivo može dovesti do katastrofe na putu. Sa lošom pompom za gorivo možete preći nekoliko km pre nego što se vozilo potpuno zaustavi. Vlasnici automobila moraju biti svesni simptoma loše pumpe goriva kako bi mogli izvršiti preventivne korake pre nego što se pojavi neželjena situacija.

Koji su Simptomi Neispravne pumpe za gorivo?

Zvuk škripanja

Ovo je jedan od prvih znakova koji ukazuje na problem sa pumpom za gorivo. Tokom normalnog rada, pumpa goriva u automobilu proizvodi tihi zvuk rada. Ali, kada počne da se kvari, čuje se preterano glasan zvuk škripanja i to je definitivno znak da postoji problem.

Teško paljenje motora

Teško paljenje motora je još jedan rani znak koji je povezan sa mogućom lošom pumpom za gorivo. Pri učestalim radom pumpe, a kada je ključ u kontakt poziciji i pri određenim stilovima vožnje, pumpa za gorivo može da se istroši. Kada pumpa goriva oslabi, postoji nedostatak pritiska i paljenje vozila može predstavljati izazov, što izaziva višestruke napore.

Problemi u performansama motora

Smanjenje snage motora, slabije ubrzanje automobila i povećanje potrošnje goriva su neki od faktora koji jasno ukazuju da postoji problem sa pumpom za gorivo i taj problem se mora rešiti. U osnovi, biće problema sa čitavim performansama motora.

Vozilo ne može da se upali

Kada vaš automobil uopšte neće da se upali, to je ozbiljan problem sa pumpom za gorivo. To je jasan pokazatelj da je pumpa goriva u automobilu potpuno oštećena. Motor se počne paliti pri okretu ključa, ali automobil se neće upaliti. Umesto da postavljate bilo kakvu dijagnozu, neophodno je potražiti savet stručnjaka.

Zamena Pumpe za Gorivo

Vrlo je lako otkriti neispravnu pumpu za gorivo. Kad god utvrdite da je pumpa goriva vašeg vozila neispravna, morate da razmislite o njenoj zameni, da vam auto ne bi stao u sred vožnje. Ceo proces zamene neće biti duži od nekoliko sati.

Leave a Reply